Evenimente > Evenimente

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Ziua Mondiala a Zonelor Umede – 2 Februarie 2010

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2010-07-22 15:37:30
Ultima actualizare: 2010-07-22 15:37:30

 

Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice, semnata la Ramsar, in Iran, in 1971, a stabilit data de 2 Februarie ca Zi Mondiala a Zonelor Umede, documentul fiind ratificat de Romania prin Legea 5/1991.

Anul acesta, marcarea acestei zile s-a facut oarecum mai deosebit, in sensul in care, in bunul obicei al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului de a marca evenimentele din calendarul ecologic, am tinut cont de vacanta copiilor, de capriciile vremii si am organizat evenimentul dupa 2 februrie, pe 17 Februarie. Cadrul a fost deosebit, prin amabilitatea echipei WWF, ca initiator al evenimentului si al Centrului Cultural Francez, in calitate de gazada, iar evenimentul inedit, prin filmul prezentat.

" Ostrovul meu " pentru ca acesta este titlul filmului, realizat cu sprijinul WWF, APM Calarasi, RNP Romsilva- DS Calarasi, prezentat de Dani Otil, este usor atipic unui film pur stiintific sau cu accente neaparat didactice, filmul se doreste mai mult o invitatie la adevar, la natura, la viata traita, nu din povestile unor meleaguri exotice ci din experienta pas cu pas a nisipului ostroavelor Dunarii.

Multumita sprijinului acordat de colegele din Directia Dezvoltare Durabila, ne-am bucurat de participarea a peste 200 de elevi de la Liceul Gheorghe Sincai, Ion Neculce, dar si de la Scoala 69, Dimitrie Sturza, toate din Bucuresti.

La eveniment au participat si colegii de la APM Calarasi, Dna.Viorica Enache, mereu atenta la fenomenul Dunare si foarte mult in sprijinul acesteia.

Cert este ca la finalul proiectiei, multi din participanti, se si vedeau realizatori de filme despre natura.

Le dorim din suflet sa fie alaturi de noi, de ceea ce inseamna Protectia Naturii si dragostea pentru o lume curate si buna !

Directia Programe Proiecte Relatii Internationale Comunicare

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului

Director,

Madalina COZMA


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.