Evenimente > Evenimente

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Proiect românesc Life+ prezent la o manifestare internaţională - Culture Night 12 October 2012 – Copenhaga, Danemarca

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2012-10-23 15:46:24
Ultima actualizare: 2012-10-23 15:51:46

Proiect românesc Life+ prezent la o manifestare internaţională - Culture Night 12 October 2012 – Copenhaga, Danemarca

În luna Octombrie, în capitala Danemarcei, Copenhaga se desfăşoară un eveniment menit să deschidă porţile instituţiilor de cultură şi nu numai. 

Agenţia Europeană de Mediu a devenit în acest fel, un partener permanent al acestui eveniment, Culture Night fiind o manifestare ce atrage nu numai populaţia locală, în special familii şi copii dar şi foarte mulţi locuitori din zonele şi ţările învecinate, plus turiştii aflaţi în tranzit în capitala Danemarcei.

Anul acesta, temele principale de mediu abordate, au fost APA, pe construcţia Anului Internaţional al Apei 2012, iar pe partea de biodiversitate au fost celebraţi Liliecii, ca indicator sensibil al stării de de echilibru pentru mediu.

În acest context, a fost invitat să participe şi Proiectul Life+ derulat la nivelul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, proiect care priveşte Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău; Alături de ceilalţi parteneri ai Agenţiei Europene de Mediu, care au acoperit temele enunţate,  Proiectul Life+ a fost singurul proiect internaţional prezent.

Explicaţiile şi detaliile prezentate de echipa de proiect, condusă de Dl. Farkas Szodoray-Parádi, Manager de Proiect au fost deosebit de interesante şi au captat atenţia publicului dar şi a specialiştilor din cadrul Agenţiei Europene de Mediu, care au putut admira imaginile cu lilieci şi peşteri, realizate în cadrul proiectului şi care sunt cu adevarat deosebite.

La manifestare a participat şi Excelenţa Sa, Domnul Viorel Ardelean – Ambasadorul României la Copenhaga, care s-a întreţinut cu vizitatorii, cu expozanţii, precum şi cu cei din conducerea Agenţiei Europe de Mediu.

În intervalul desfăşurării activităţii, Agenţia s-a bucurat de prezenţa a peste 6.200 de vizitatori.   

Sperăm la cât mai multe prezenţe româneşti de acest gen, menite să aducă în plan internaţional realizările şi preocupările româneşti în domeniul protecţiei mediului.

Mai multe detalii despre proiectul Life + la adresa :  http://www.batlife.ro/?lang=ro                


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.