Evenimente > Evenimente

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Ora Pamantului 2013 - Schimbarea suntem noi!

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2013-03-21 16:24:13
Ultima actualizare: 2013-03-21 16:26:45

 

Ora Pământului – Earth Hour – este un eveniment mondial organizat pentru prima data în 2007, la Sydney, Australia, când în aproximativ 2,2 milioane de case şi firme s-au stins luminile timp de o oră. Acesta a devenit în scurt timp o mişcare la nivel mondial.

În România, importante instituţii - Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica “George Enescu” - au participat la campania Ora Pământului, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond. Oameni, organizaţii, companii şi instituţii, din toate oraşele ţării, au marcat, an de an, Ora Pământului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Ora Pământului simbolizează perioada de 60 de minute în care omenirii îi pasă de Pământ. Şi pentru a o arăta, se stinge lumina şi se stă pe întuneric. Mişcarea Ora Pământului este un protest împotriva poluării şi dezvoltării accelerate, ce nu ţine cont de natură şi resursele Pământului. 

 

Anul 2013 ne aduce în etapa unei schimbări într-un sens profund. Este momentul înţelegerii că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia, mai mult decât a trage un semnal de alarmă. S-a conştientizat în urmă cu un an puterea uimitoare, de sincronizare a voinţei a peste 1,3 miliarde de persoane, a căror conştiinţă era interconectată de strigătul la unison, de o simplitate profundă, că viaţa întrece ca prioritate orice altceva. Acum e timpul să se treacă la pasul următor – schimbarea. Schimbarea care suntem noi!

În acest an, pe 23 martie, între orele 20.30 - 21.30, odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare, deconectarea echipamentelor electrice şi electronice neesenţiale funcţionării, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul.

Pe această cale, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi instituţiile publice aflate în subordinea acesteia, invită instituţii, companii, organizaţii, cetăţeni să participe la acest eveniment, stingând luminile şi aparatele electrice. Este un apel de a ne implica, de a ne asuma responsabilităţi prin care să aspirăm la un viitor durabil.

Schimbarea suntem noi, fiecare, eu, tu, impreuna!


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.