Evenimente > Evenimente

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 INFORMARE PRIVIND ANIVERSAREA ZILEI MONDIALE A MEDIULUI DE CATRE AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2011-06-08 09:40:02
Ultima actualizare: 2011-06-08 09:40:02

AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI, a organizat in data de 06.06.2011, ZIUA MONDIALA A MEDIULUI.

Evenimentul a avut loc in cadrul MUZEULUI NATIONAL DE GEOLOGIE si anul acesta reprezentantii Institutului de Geologie si ai Muzeului National de Geologie, dovedindu-se gazde atente si dedicate realizarii evenimentului.  Evenimentul s-a bucurat de prezenta liceelor care fac parte din Clubul European al liceelor din Bucuresti ( din care mentionam : Colegiul National  “ Ion Neculce “, Colegiul National “Ghoerghe Lazar”, Colegiul National “ I.L. Caragiale” , Liceul teoretic “ Benjamin Franklin”, Liceul teoretic “ Tudor Vladimirescu”, Liceul “ Eugen Lovinescu”, Colegiul tehnic “ Mihai Bravu”, Colegiul tehnic “ Media” Liceul teoretic “ C.A. Rosetti “.

 Evenimentul a fost deschis de catre Dl. Presedinte al ANPM, Iosif NAGY, care a subliniat importanta si semnificatia Zilei Mondiale a Mediului. In continuare,   Dl. Ministru Laszlo BORBELLY, a facut o prezentare a evenimentelor care au marcat activitatea recenta a Ministerului Mediului si Padurilor, subliniind in special activitati specifice in domeniul administrarii si managementului padurilor, deoarece anul 2011 este Anul International al Padurilor.

Reprezentantii din partea Presei, au adresat intrebari legate de masurile ce se vor lua privind paza si ingrijirea padurilor cit si despre noile masuri legislative privind taxa auto.

In continuare a avut loc lansarea unui DVD impreuna cu Discovery Channel   “In Interiorul Pamintului “. La lansare a vorbit si a prezentat importanta stiintifica a materialului realizat de catre DC, Dl.    Călin Ricman, din partea Muzeului National de Geologie.

 

Insotit de elevi, cadre didactice, conducerea unor institutii din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, prezenti la eveniment, Dl. Ministru, impreuna cu reprezentanti de specialitate din partea Regiei Nationale a Padurilor, au      realizat o plantare demonstrativa de arbori si arbusti  ornamentali.

Evenimentul s-a incheiat printr-o sesiune deschisa de intrebari si discutii intre reprezentantii Autoritatilor Centrale in domeniul mediului si elevii participanti, urmata de semnarea in Cartea de Onoare a ANPM.    

Ziua Mondiala a Mediului este aniversata anual  la data de 05 Iunie.   Logo-ul ales de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru sărbătoarea de anul acesta a Zilei Mondiale a Mediului este “Forests: Nature at Your Service” – “ Pădurile: Natura în serviciul dumneavoastră”, pentru a încuraja protejarea pădurilor şi consumul durabil al produselor ei. Naţiunile Unite au proclamat anul 2011 drept Anul Internaţional al Pădurilor.

Prin actiunile intreprinse , atit de catre AGENTIA NATIONALA A PADURILOR cit si de catre Agentiile judetene si Locale, se doreste cresterea gradului de constientizare a populatiei, a autoritatilor publice locale asupra importantei schimbarii de mentalitate si atitudine in privinta protectiei mediului.

Ziua Mondiala a Mediului, urmeaza o serie de alte evenimente din calendarul evenimentelor ecologice, dar si evenimente propuse si marcate de catre Uniunea Europeana, cum ar fi : SAPTAMINA VERDE EUROPEANA – marcata in perioada : 24-27 Mai, prin actiuni menite sa cresca importanta maririi spatiilor verzi, in zonele urbane si utilizarea eficienta a resurselor.

 

Biroul de Presa ANPM


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.