Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Comunicat de Presa - ANIVERSAREA ZILEI MONDIALE A MEDIULUI DE CATRE AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2011-06-05 20:49:33
Ultima actualizare: 2011-06-05 21:26:48

Taguri

AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI, organizeaza in data de 06.06.2011, marcarea evenimentului ZIUA MONDIALA A MEDIULUI.

Evenimentul va avea loc in cadrul MUZEULUI NATIONAL DE GEOLOGIE, sos.Kiseleff nr. 2. Evenimentul va incepe in jurul orei 11:00 si va consta intr-o sesiune de prezentare a importantei marcarii anuale a acestui eveniment cit si dintr-o sesiune dedicate acordarii unui premiu pentru   ”Cel mai bun reportaj de mediu” , lansarea unui DVD impreuna cu Discovery Channel “In Interiorul Pamintului “ cit si realizarea de plantari demonstrative de arbori si arbusti  ornamentale.

Ziua Mondiala a Mediului este aniversata anual  la data de 05 Iunie.   Logo-ul ales de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru sărbătoarea de anul acesta a Zilei Mondiale a Mediului este “Forests: Nature at Your Service” – “Pădurile: Natura în serviciul dumneavoastră”, pentru a încuraja protejarea pădurilor şi consumul durabil al produselor ei. Naţiunile Unite au proclamat anul 2011 drept Anul Internaţional al Pădurilor.

Prin actiunile intreprinse , atit de catre AGENTIA NATIONALA A PADURILOR cit si de catre Agentiile judetene si Locale, se doreste cresterea gradului de constientizare a populatiei, a autoritatilor publice locale asupra importantei schimbarii de mentalitate si atitudine in privinta protectiei mediului.

Ziua Mondiala a Mediului, urmeaza o serie de alte evenimente din calendarul evenimentelor ecologice, dar si evenimente propuse si marcate de catre Uniunea Europeana, cum ari fi : SAPTAMINA VERDE EUROPEANA – marcata in perioada : 24-27 Mai, prin actiuni menite sa cresca importanta maririi spatiilor verzi, in zonele urbane si utilizarea eficienta a resurselor.

Ca si in anii anteriori, Autoritatile Centrale cu responsabilitate in domeniul Protectiei Mediului, Dl. Ministru László BORBÉLY, ministrul mediului si padurilor vor fi alaturi de elevii si ceilalti participanti la eveniment.

Presa si reprezentantii mass-media, sunt asteptati la eveniment, incepind cu ora 10:30.

Biroul de Presa ANPM       


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.