Evenimente > Evenimente

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Campanii derulate de Comisia Europeana si Parlamentul European

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2014-04-25 11:55:13
Ultima actualizare: 2014-04-25 11:55:13

1. Comisia Europeană derulează campania "Let's Clean Up Europe" on 10 May.

„În fiecare an, milioane de tone de gunoi ajung în stradă, oceane, plaje, păduri şi zone naturale din Europa, şi în fiecare an, milioane de europeni ies în cartierele lor pentru a le curăţa în acţiuni de voluntariat.

"Să Curăţaţi Europa" este o iniţiativă care îşi propune să încurajeze mai multe astfel de acţiuni, pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la amploarea problemelor cauzate de gunoi şi deşeuri, şi totodată să încurajeze schimbări în comportament.

Evenimentul estecoordonat de Săptămâna europeană pentru reducerea deşeurilor (EWWR).”

Acţiunea se desfăşoară sub titlul: "Let's Clean Up Europe" şi va avea loc într-o singură zi pe 10 Mai. Mai multe detalii pe: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-437_en.htm?locale=en

 

2. Parlamentul European derulează campania "No more plastic bags polluting our environment".

Campania: "Nu Pungilor de Plastic, care polueaza Mediul nostru" este de foarte bună inspiraţie, mai ales pentru cei care aleg fotografia, ca modalitate de expresie artistică.

„Viaţa în plastic nu este atât de fantastică, după toate. Pungile de plastic au fost acuzate pentru poluarea mediului, în special a ecosistemelor acvatice.

În aprilie eurodeputaţii au votat în favoarea reducerii la jumătate a consumului de pungi de plastic uşoare până în 2017 şi reducerea acestora cu 80% până în 2019 faţă de nivelurile din2010.

Subiectul în cauză a dus la organizareaunui concurs fotografic cu tema pungi de plastic.”

Mai jos vă prezentăm o fotografie câştigătoare care ilustrează acest articol.

Mai multe detalii pe: http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/content/20140423STO44901/html/No-more-plastic-bags-polluting-our-environment


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.